محیط زیست با آب پیوند خورده است/ وجود ۱۷ میلیارد مترمکعب آب خاکستری در کشور


رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان، با بیان اینکه توجه به بحث های زیست محیطی از برنامه دوم توسعه آغاز شد، اضافه کرد: در برنامه پنجم محیط زیست با آب پیوند خورد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان و به نقل از ایسنا، فریبرز جمالزاد در نشست منطقه ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی کشور که به میزبانی جهاددانشگاهی استان گیلان در سالن اجتماعات سازمان حفاظت محیط زیست گیلان برگزار شد، مطالبه گری و فرهنگ سازی را دو رسالت دانشجویی دانست و اظهار کرد: دانشجویان به ویژه در دوره تحصیلات تکمیلی با سرلوحه قرار دادن حقیقت جویی می توانند مطالبه گر و فرهنگ ساز باشند.

وی انتظار جامعه از نسل دانشجو را مطالبه گری مسائل اجتمای و فرهنگی و اقتصادی و زیست محیطی دانست و افزود: مطالبه گری دانشگاهیان در دهه انقلاب موجب شد تغییرات عظیم سیاسی و فرهنگی و ایدئولوژیک در جامعه شکل بگیرد.

رئیس جهاددانشگاهی گیلان با بیان اینکه فرهنگ سازی جامعه را به سمت ایده آل ها سوق می دهد، تصریح کرد: دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی می توانند مقوله های زیست محیطی کشور را مدیریت کنند.

جمالزاده ادامه داد: الفبای محیط زیست و آگاهی های زیست محیطی در جامعه ما کم نیست، اما آن نگرشی که قرار است آگاهی های ما را تبدیل به عمل کند، دیده نمی شود لذا باید روحیه مطالبه گری زیست محیطی در دانشجویان ایجاد شود تا به دنبال آن فرهنگ سازی زیست محیطی شکل بگیرد.

وی گفت: دانشجویان تریبون های واقعی جامعه هستند و باید از این تریبون ها برای افزایش فرهنگ زیست محیطی استفاده کرد.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی ابراز امیدواری کرد: دستاورد نشست منطقه ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی افزایش روحیه مطالبه گری زیست محیطی دانشجویان باشد؛ چراکه همه تحرکات فرهنگی و اجتماعی جامعه مدیون دانشجویان است.

وی در ادامه به فعالیت های زیست محیطی مربوط به تالاب انزلی اشاره کرد و یادآور شد: مطالعات علمی بین المللی پیرامون تالاب های شمال کشور از پنج دهه قبل آغاز شده است و اولین زنگ خطر زیست محیطی در سال ۱۹۷۴ به صدا درآمد. در واقع بهره کشی بی رویه از تالاب های شمال کشور این اکوسیستم های ارزشمند را دچار بحران کرده است.

جمالزاد آمار تحصیلکرده های محیط زیست در کشور را کم ندانست و افزود: بیگانگی آموزش با اجرا موجب ناکارآمدی تحصیلات دانشگاهی در جامعه شده و لذا باید آموزش و پژوهش را به سمت کاهش فاصله کاربردی از اجرا و ملموس شدن برای جامعه ببریم.

رئیس جهاددانشگاهی گیلان با بیان اینکه امسال آب در چرخه گردش بیشتر از بالانس آبی کشور بود، خاطرنشان کرد: در بالانس اقتصادی آبی کشور، یک مترمکعب آب بالای ۳ هزار و ۸۰۰ تومان توجیه اقتصادی ندارد؛ این در حالی است که ۹۸ درصد سهم آب شیرین کن ها در جنوب کشور توسط کشورهای منطقه مورد استفاده قرار می گیرد و ایران سهم دو درصدی دارد.

وی از دانشجویان خواست مطالبه گری زیست محیطی خودشان را به کمیت نزدیک کنند و گفت: موضوع تالاب بسیار پیچیده است، زیرا حوضه آبخیز تالاب با مسائل اجتماعی و اقتصادی مردم آمیخته شده و لذا دانشجویان حامی محیط زیست باید مسئولان اجرایی را در بخش انتقال آب و بهره برداری از تالاب هوشیار کنند.

جمالزاد با بیان اینکه توجه به بحث های زیست محیطی از برنامه دوم توسعه آغاز شد، اضافه کرد: در برنامه پنجم محیط زیست با آب پیوند خورد.

جمالزاد مقوله حق آبه زیست محیطی تالاب را مطرح کرد و گفت: برای اینکه تالاب ها شرایط اکولوژیک خودشان را حفظ کنند به حجم معینی از آب نیاز دارند لذا در جریان ارزیابی سدهایی که آب آنها به تالاب منتهی می شود، باید اثرگذاری در حق آبه تالاب سنجیده شود. به عنوان مثال باید سهم سد لاسک در تامین آب تالاب انزلی مشخص شود.

رئیس جهاددانشگاهی گیلان یادآور شد: متاسفانه در سال ۱۷٫۳ میلیارد مترمکعب آب خاکستری داریم، زیرا یاد نگرفته ایم در هنگام شست و شو کم آب مصرف کنیم و ۸۸ درصد منابع آبی کشور صرف کشاورزی می شود.

وی هزینه های شیرین کردن آب را بسیار بالا دانست و اظهار کرد: طرح انتقال آب به کویر مرکزی مصارف صنعتی و شرب دارد، اما با وجود تحریم ها با انتقال تکنولوژی آب شیرین کن مشکل داریم لذا از دانشجویان می خواهم با قضایای زیست محیطی علمی تر برخورد کنند.


بازدید: 149
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر شما :
بازدید امروز : 14
بازدید دیروز : 44
بازدید کــــل : 44393